VAKCINACIJA PROTIV KOVIDA: Majdanpečanima dostupna i četvrta doza

S.M.J

15. 03. 2022. u 15:30

STANOVNICIMA opštine Majdanpek dostupna je i četvrta, buster doza vakcine protiv kovida-19 kojom se mogu vakcinisati na tri punkta.

Foto: S. M. Jovanović

U Domu zdravlja "Dr Veroljub Cakić" u Majdanpeku počela je imunizacija četvrtom, buster doza vakcine protiv kovida-19, kojom se zainteresovani, stariji od 18 godina i oni iz ugroženih grupa, mogu vakcinisati na punktovima u Majdanpeku, Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi, gde se i inače svakodnevno vrši imunizacija cepivom Sinofarm, a sredom i petkom i Fajzer-Biontekovom.

- Preporuka za vakcinaciju četvrtom dozom vakcine se odnosi na starije od 65 godina, hronične bolesnike, zdravstvene radnike, a mogu je primiti pet meseci posle prethodne buster doze. Četvrta doza Fajzer vakcinom preporučuje se i za decu od 12 do 18 godina, takođe, pet meseci posle prethodne – navode u Domu zdravlja.

U ovoj opštini je, inače, od početka imunizacije dato 17.110 doza vakcina. Od tog broja 6.647 Majdanpečana primilo je prvu dozu, 6.425 je revakcinisano, dok su se 4.942 građanina odlučila za treću dozu.

Pogledajte više