JEDAN SRPSKI KAMIONDŽIJA “ZAROBLJEN” U ZONI RATA: Država čini sve da ga izvuče - svi ostali napustili zemlju

E.B.T.

08. 03. 2022. u 16:43

JEDAN vozač kamiona iz Srbije koji se nalazi severno od Kijeva još uvek je “zarobljen” u Ukrajini u oblasti gde se vode borbe, a naša država čini sve što može da ga izvuče.

Foto: Privatna arhiva

Sve ostale kamiondžije napustile su teritoriju te zemlje. Dvojica vozača, koji su bili na prelazu Jagodin, na granici sa Poljskom, morala su da ostave svoje kamione i robu, ali Ministarstvo saobraćaja radi na tome da im se ta imovina vrati. 

Foto: Privatna arhiva

Ovo je danas rekao ministar saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na Kopaonik biznis forumu. ističući da su kamiondžije, oko 50 njih, napustile teritoriju Ukrajine zahvaljujući naporima država i Privredne komore Srbije.

Prethodno je PKS saopštila da su rano jutros četiri vozača, koja su više od 12 dana bili na graničnom prelazu Jagodin, prešla u Poljsku. Podsetimo, najveći broj srpskih kamiona se nalazio na granici sa Rumunijom i oni su 2. marta izašli iz Ukrajine. 

- Uložili smo mnogo energije da im pomognemo i kontaktirali smo sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova, PKS i ambasadom Ukrajine u Beogradu i njihovim carinskim službama koji su nam dali veliku podršku - kazao je Momirović.

- Država je pokazala da brine za svoje građane.

BONUS VIDEO: 

PORUKA SA PRVE LINIJE: Vojnici oružanih snaga DNR čestitali ženama 8. mart

Pogledajte više