PREMINULA POZNATA NOVINARKA: Gordana Jevđić izgubila bitku sa korona virusom

S.BABOVIĆ

05. 03. 2022. u 14:45

GORDANA Jevđić, priznata novinarka iz Trstenika preminula je danas u Kovid bolnici u Kruševcu u svojoj 54. godini nakon kraće bolesti.

Foto: TV Trstenik

Na TV Trstenik gde je godinama radila, napominju da će slušaoci,gledaoci i kolege pamtiti njen izizetna profesionalizam, njenu blagu prirodu, jednostavnost i iskrenost u prijateljstvu.

Gordana Jevđić rođena je u Kruševcu. Osnovnu školu završila je u Trsteniku,Filološku gimnaziju u Beogradu. Nakon završene Visoke poslovne škole, diplomirala je i na Fakultetu za menadžment – smer ekonomija i pohađala master studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

U medijima radila od 1993. godine. U svojoj vrlo uspešnoj karijeri, prve korake načinila je kao reporter i voditelj na beogradskoj radio stanici "Studio B", zatim kao novinar i voditelj na trsteničkom radiju "48". Od 1996. do 2015.  godine radila je u JP RTV Trstenik na različitim pozicijama. Obavljala je funkciju urednika radija i šefa deska zajedničke radio i TV novinarske redakcije. Bila je urednik informativno-političkog programa i prezenter vesti televizije Trstenik.

Foto: TV Trstenik

- Kao urednik-voditelj informativnog programa televizije intervjuisala je vodeće političare Srbije-kažu na TV Trstenik. Snimila je takođe brojne emisije razgovarajući sa mnogim domaćim i stranim relevantnim ličnostima iz sveta politike, diplomatije, kulture, sporta. Takođe je za potrebe televizijskog emitovanja prevodila informativne priloge stranih televizija, adaptirala i montirala dokumentarne emisije.

U oblasti radio novinarstva autor je brojnih emisija koje su se bavile temama iz ekonomije i turizma. Takođe je autor više desetina putopisnih reportaža koje su snimane u gradovima i turističkim centrima zemalja u regionu i Evropi,  emitovanih na programu TV Trstenik i drugih lokalnih i regionalnih televizija. 

Niz godina radila je i kao dopisnik ANEM-a, radija i televizije B92, kao dopisnik drugog programa Radio Beograda (redakcije za kulturu). Objavljivala je autorske tekstove u mesečniku srpske dijaspore u Arizoni "Serbiantimes Arizona".

Angažovala se i kao savetnik za medije na projektima višenevladinih organizacija.Bila član je Udruženja novinara Srbije i Međunarodne asocijacije novinara. Vreme i mesto sahrane Gordane Jevđić biće naknadno objavljeni.

Pogledajte više