STRUČNA PRAKSA ZA 63 STUDENTA: Mladi kadar u Ministartvu spoljnih poslova

B.B.

03. 03. 2022. u 13:58

GRUPA od 63 studenta završnih godina osnovnih i master studija započela je danas tromesečnu stručnu prakse u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova

 Pozdravljajući mlade kolege, ministar Nikola Selaković im je poželeo da, tokom prakse, steknu mnogo znanja. On je istakao da je početak stručne prakse realizacija onoga što je započeto prošlogodišnjim potpisivanjem Protokola o saradnji sa 15 fakulteta sa šest državnih univerziteta. Kako je istakao, kada je došao na mesto ministra spoljnih poslova, uvideo da Ministarstvu nedostaje mlada, sveža krv, a inicijalnu podršku projektu dao je predsednik Aleksandar Vučić.
- Ako hoćete da radite ovaj posao čestito, dobro i posvećeno, morate da volite Srbiju - rekao je Selaković. - Bez patriotizma ovaj posao ne može da se radi.
On je naveo da će oni, koji se pokažu kao najbolji tokom prakse, možda dobiti priliku da, po okončanju studija i sticanju  zakonskih uslova, nastave da rade u MSP. Akademci su sa svih državnih univerziteta, a polovina je sa naše najveće visokoškolske ustanove Univerziteta u Beogradu. Za smeštaj stažista tokom boravka u Beogradu pobrinulo se Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pogledajte više