DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA RHMZ-A: Evo kakve nas temperature očekuju ovog leta

Novosti online 16. 02. 2022. u 11:51

PRVI dani u novom mesecu doneli su nam hladna jutra, ali tople dane za ovaj period godine. Kakvi su izgledi za predstojeće leto, objavio je RHMZ na svom zvaničnom sajtu.

Foto: Tanjug/Novosti

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha oko 16,5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku nižim za oko 0,4ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 26,4ºS. Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 62 mm.

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,8ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha oko 18,8ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,4ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom julu biće oko 30,0ºS. Mesečna suma padavina tokom jula biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 32 mm.

Pogledajte više