"ĐENERALE, NEK JE TVOJOJ MAJCI HVALA" Vučić: Konačno je došlo vreme da se zahvalimo ljudima kao što je general Radenović

Novosti onlajn

15. 02. 2022. u 13:21

POVODOM Dana državnosti Srbije - Sretenja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas uručuje Sretenjsko ordenje.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije posthumno je odlikovao policijskog generala Veljka Radenović, heroja odbrane Kosova.

- Želim da spomenem jednog od laureata koji je posthumno odlikovan. Onaj koji je poznat u našem narodu kao "Đeneral", po kojem je nastala čuvena pesma "Đenerale, nek je tvojoj majci hvala". Danas je vreme kada možemo konačno da kažemo ko smo, odakle dolazimo, i ko je i šta je naša zemlja. Konačno je vreme da se zahvalimo našim junacima, da ih se ne stidimo i da ih ne krijemo, već da otvoreno pred celim svetom kažemo da smo ponosni na njih, koliko ih volimo i koliko im se izvinjavamo što smo njihova velika dela zaboravili - naveo je predsednik na početku obraćanja. 

Orden je primio unuk Ilija Radenović. 

– Zaista želim da Vam se zahvalim, predsedniče Vučiću, drago mi je što ste mi ukazali tu čast. Moje iskustvo sa ljudima u Srbiji, jedan potpuno novi život. Sviđa mi se ovaj početak i voleo bih da taj početak otpočne baš ovde. Blaogosloveni bili. Primam ovu veliku čast i nikada je neću izneveriti – kazao je Džoni Dep.

Foto: S. Babović

Pogledajte više