PREVAROM UZIMAJU PRILOGE: Valjevsko poznato humanitarno udruženje upozorava građane da ne nasedaju na laži bezobzirnih ljudi

B. PUZOVIĆ

14. 02. 2022. u 09:11

U TRGOVINAMA, pekarama, buticima u Valjevu pojavile su se kutije za prikupljanje novca sa oznakama ovdašnjeg Udruženja "Rodi se na lepom mestu" koje su - lažne. Naime, ova humanitarna fondacija upozorava da je krajem prošle godine prestala sa radom i da je u pitanju prevara koju, kako "Novosti" saznaju, istražuje i policija.

Arhiva

Udruženje "Rodi se na lepom mestu" pre četiri godine osnovano je radi prikupljanja novca za obnovu Odeljenja ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu, na inicijativu tadašnjeg nečelnika dr Nenada Dimitrijevića. Donacijama je prikupljeno oko 250.000 evra, kojima su kupljena tri savremena ultrazvučna aparata, radio nož i operaciona sala za patologiju grlića materice, porođajni sto...

- Žena je ušla u prodavnicu, tvrdila je da prikupljaju novac za porodilište valjevske bolnice i dozvolili smo da postavi kutiju za novčane priloge - objašnjava trgovac. - Na kutiji je stajao plakat "Rodi se na lepom mestu", sa brojem dinarskog i deviznog računa, da bi se posle ispostavilo da je u pitanju klasična obmana.

Na fejsbuk-profilu pravog udruženja stoji upozorenje građanima da obrate pažnju kome upućuju donaciju. Prijavu o zloupotrebi imena "Rodi se na lepom mestu" prosledilo je Policijskoj upravi u Valjevu.

- Ograđujemo se i upozoravamo građane da više ne prikupljamo sredstva... broj računa, kao i logo našeg udruženja nisu ispravni - upozoravaju iz "Rodi se na lepom mestu".

Pogledajte više