DANICA GRUJIČIĆ ČESTITALA NOVU GODINU: Obratila se i zdravima i bolesnima, mladima uputila posebnu poruku (FOTO)

Novosti online 02. 01. 2022. u 17:40

DOKTORKA Danica Grujičić, načelnica odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije danas je, dva dana posle dočeka, iskoristila priliku da svima čestita Novu godinu.

Foto: Forum pacijenata

Ona je na svom Fejsbuku napisala poruku sa željama za narednu godinu svima, kao i svoje planove kojima će ona stremiti. Iz čestitke je izvukla jaku poruku, a pre svega obraćala se mladim ljudima.

Njene reči možete pročitati u celosti u tekstu ispod:

- SREĆNA NOVA 2022! Iza nas je teška godina, mnogi kažu izgubljena zbog COVID-a. Možda je to godina koja nam je dala šansu da se preispitamo da ne gledamo predaleko neko da pogledamo u sebe, u svoju kuću i dvorište. Svaka prepreka i problem stvaraju novu šansu trudite se da tako shvatite i ove teške godine koje su nas zadesile.

- Pre svega svima vam želim da budete zdravi, a svim bolesnima da ozdrave, mojim kolegama da napreduju u nauci i da postižu što bolje rezultate i da sve intervencije koje imaju u budu uspešne.

- Posebno želim mlađim kolegama koji stasavaju da se posvete nauci i radu, morate razumeti da ako hoćete da budete najbolji ne postoje prečice i brzi putevi, samo radi i odricanje i ponovo rad, rad i rad. Volite ono što radite i budite uporni u tome i rezultat neće izostati. Koliko god vam delovalo da je nešto nemoguće ili nedostižno radite na tome uporno i vredno ne postoji drugi put.

- Čuvajte svoje porodice, nijedan rezultat nema vrednost ako ste zaboravili svoje bližnje. Želim da svi zajedno stvaramo zdravo inormalno društvo u kome ćemo živeti. Zdravu zemlju punu dece u kome će se vrednovati nauka i znanje, a zabava biti kultura i umetnost.

- Da nas bude još više i da budemo što bolji.

- Moja misija je za 2022 je početak izgradnje nove zgrade Instituta i da omogućimo našim najtežim onkološkim pacijentima da se leče u najsavremenijem Institut u ovo delu Evrope. Svako mora da ima pravo na dostojanstveno lečenje i svi moramo da radimo na tome, ja ću prva.

BONUS VIDEO:EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

 
Pogledajte više