"ZATVORIĆEMO LOKAL SVAKOME KO NE POŠTUJE MERE": Za doček pojačana kontrola, u Beograd stiže više od 100.000 ljudi

Novosti online 28. 12. 2021. u 15:53

PRIVODE se kraju poslednje pripreme za najluđu noć u godini, a mnogi su se odlučili da je provedu upravo u prestonici Srbije.

Foto: P.Milošević

Prema pojedinim procenama, u Beograd će ovih dana doputovati najmanje 100.000 ljudi, jer žele najluđu noć da provedu na platou ispred Skupštine gde je organizovan doček, ili u nekom od prestoničkih kafića i restorana.

Načelnik beogradske Komunalne milicije Ivan Divac apelovao je na sve da se ne zloupotrebi to što je Beograd "jedina prestonica u Evropi koja može da organizuje doček Nove godine", kao i da će se, kao i do sada, pratiti šta Krizni štab predlaže.

- Mi od 20 sati kontrolišemo kovid propusnice. Uočeno je da većina poseduje kovid sertifikate, tamo gde ih nema sankcionišu se, kao i ugostitelje gde je njihov propust, a kazne nisu male - napomenuo je Divac i dodao da se nada da će se svi pridržavati mera, ali da će ipak kontrolisati.

- Na terenu će biti oko 30 patrola Komunalne milicije. Šta ćemo zateći ne znam, ali znam da ćemo se ponašati u skladu sa merama koje važe. Nećemo ući u svaki lokal, ali ćemo kontrolisati veliku većinu. Tamo gde bude rigorozno kršenje mera ispraznićemo lokal, gde bude manje kršenje mera sankcionisaćemo pojedince - kaže Divac.

Dodaje da je komunalna milicija je krenula sa pojačanom kotrolom tržnih centara u septembru, kada su primetili da popuštaju mere.

- Tržni centri rade svaki dan. Zato smo tamo svaki dan, da bi ljudi kada vide komunalnog milicionera delovali preventivno - ističe Divac i napominje da je potrebno biti posebno prezan kada su u pitanju petarde.

- Vršimo edukaciju najmlađih, već više od mesec dana, o opasnostima od pirotehničkih sredstava. Pozivam sve da ih ne koristimo. Poseban problem je i zbog kućnih ljubimaca koji preživljavaju stravičan stres - rekao je Divac.

Pogledajte više