PREMIJU OD TURNIRA POKLONILI NAĐI: Mladi čačanski fudbaleri odrekli se 100.000 da bi pomogli bolesnoj devojčici (FOTO)

V. I.

27. 12. 2021. u 19:54

ZAVRŠEN je humanitarni turnir u fudbalu, na kome su učestvovali svi klubovi sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog dana života bori sa zdravstvenim problemima koje izaziva cerebralna paraliza.

Foto: Privatna arhiva

Za prvake turnira bila je opredeljena nagrada od 100.000 dinara, ali su pobednici – fudbaleri FK Polet iz Ljubića i svoju premiju donirali za lečenje svoje sugrađanke, i time pokazali svoju plemenitost.

- Svakom kom pomenete fudbal reći će to je najbitnija sporedna stvar na svetu, ali za nas postoji nešto mnogo bitnije a to je, da možemo nekom, bar na trenutak, učinimo život srećnijim. Želeli smo da našim putem krenu mnogi sugrađani i predstojeće praznike učine nekome još lepšim i da je to nešto najmanje što mogu da učine. Iako smo pobedili na turniru, rezultat je pao u drugi plan, jer smo imali viši cilj. U dogovoru sa rukovodstvom kluba nagradu od 100.000 dinara prosleđujemo Nađi i njenoj porodici, pošto im je to u ovom trenutku preko potrebno. Nadamo se će Nađa pobediti svoju bolest i da će ova priča imati srećan kraj - rekao je Nemanja Jovanović, kapiten.

Predsednik FK Polet Nemanja Savić dodao je da je ovaj klub uvek uzimao učešća u humanitarnim akcijama. Kako je kazao, i pored toga što se klub izdržava uz pomoć nekoliko entuzijasta i tako se bori sa finansijskim poteškoćama, “njegovi momci” su pokazali da su, pre svega, dobri i plemeniti ljudi.

Porodica Đerović je zahvalna na svakoj vrsti finansisjke pomoći, pa tako i fudbalerima FK Polet.

Foto: Lejca

Nađa je, pored brojnih poteškoća sa kojima se svakodnevno susreće, jedna veoma srećna, pričljiva i nasmejana devojčica koja obožava vrtić i drugare sa kojima provodi vreme kada nije na fizikalnim terapijama. Do sada je lečena u Banji Koviljači, Banji Trepči, Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, u Naučno istraživačkom centru u Moskvi.

Nađa je takođe imala dve hirurške intervencije, operacija kraniostenoze sa godinu dana starosti i fibrotomiju po Ulzibatu sa tri godine.

Pogledajte više