KORAK PO KORAK: Kako da najlepše želje za Novu godinu i Božić pošaljete uz pomoć popularnih mobilnih aplikacija

V. N.

25. 12. 2021. u 16:16

NEKADA su želje za Novu godinu i Božić putovale poštom, a najlepše reči ispisivale su se na stranama ukrasnih poštanskih čestitki. Danas se uglavnom šalju putem SMS poruka i to uz popularne stikere.

Ilustracija

Kako biste iznenadili dragu osobu, putem aplikacije "Viber" možete poslati i multimedijalnu poruku koja se može snimiti za samo nekoliko minuta.

KORAK 1

POTREBNO je prvo da na svom telefonu imate instaliranu aplikaciju za dopisivanje "Viber" koja se besplatno može preuzeti iz "Gugl plej" prodavnice. Pošto je instalirate, potrebno je da je pokrenete na svom telefonu, i izaberete kontakt kome želite da pošaljete poruku.

KORAK 2

Kada pokrenete aplikaciju, desno od trake za upisivanje teksta i pored tipke koja omogućava slanje glasovnih poruka, nalazi još jedna tipka, koja korisnicima omogućava brzo slanje video-poruka. Jednim kratkim dodirom po ikoni, korisnici mogu odabrati da li žele da pošalju brzu audio ili video poruku.

KORAK 3

SAMO dužim pritiskom na tipku automatski se aktivira snimanje video-zapisa. U slučaju da video ne želite da pošaljete, samo povucite prst prema levoj strani i snimanje će se prekinuti, a snimak izbrisati.

KORAK 4

Uz snimljeni zapis, možete poslati i neki od prazničnih smajlija, koje je "Viber" posebno kreirao za Novu godinu i Božić. Popularne animacije su besplatne i potrebno je samo da ih preuzmete iz njihove prodavnice.

KORAK 5

Pred svaki praznik mnoge aplikacije uvode opcije snimanja poruka za svoje korisnike. Umesto tekstualnim porukama, predstojeće praznike možete da čestitate i na ovaj način.

Pogledajte više