PREMINUO MIHAILO JEŠIĆ: Napustio nas Ješa, dobri čovek "Novosti"

S. POPOVIĆ

16. 12. 2021. u 20:37

NAŠU, moju generaciju, bezmalo možeš da sretneš samo u čituljama. Penzionersko društvo bivših novinara "Borbine" škole, nažalost, napustio je i Mihailo Ješić Ješa.

Foto Novosti

Veliki, dobroćudni dečko "Večernjih novosti" više neće da se kikoće uz šankove bilo kog novinarskog kluba ili obližnjih kafana, kojih, nažalost, nema više u okolini "Borbine" zgrade.

Samo ćemo se sećati dogodovština u kojima je učestvovao naš drug, kolega i dobar čovek. Još dok je bio mladi dopisnik iz Užica, svaki dolazak u centralnu redakciju bio je događaj. Ješa, natovaren delicijama s planine, razgrnuo bi poslastice po stolu sekretara i uz nevin osmeh prozborio: "Rekli su da mi ruke uvek budu pune, a vrata nogom otvaram..."

"Brzo uči dečko, vidi se to odmah", šalilo se društvo na njegov račun. A, on, sav ozaren, upijao je lekcije novinarskih mangupa, dok i sam nije postao jedan od njih. Dugo, dugo posle, nikada se nije ljutio na pominjanje bilo kojih šaljivih priča i anegdota vezanih za njega. Od Ješe si mogao da dobiješ samo osmeh i u sećanju da ti ostanu šarmantne rupice na njegovim obrazima. Kada je stasao u vrsnog reportera, pa kasnije i urednika, na Ješu nisi mogao da se naljutiš. Razoružavao je i najozlojeđenijeg mladog novinara kada mu je redigovao tekst: "Ne sekiraj se! Da si video moje prve radove, ti bi sad pevao". I stvarno je takav bio, naš Ješa...

Pogledajte više