ZBOG KAPE BEZ ISPLATE: Neprijatno iskustvo bake u Smederevu

J. I.

24. 11. 2021. u 09:24

PENZIONERKI Ljiljani Pavlović (71) službenici jedne banke u Smederevu tražili su da skine kapu radi identifikacije, navodeći da joj, kako tvrdi, neće isplatiti novac ako to ne učini.

Foto Privatna arhiva

Kako nam je ispričala Ljiljana Pavlović (na slici), kada je došla da podigne novac, na šalteru su joj zatražili da skine kapu jer je zabranjen ulazak u banku s kapom na glavi.

- Prvo sam je upitala od kada to banka odlučuje o mom dres-kodu, pa nemam fantomku na glavi, nego kapu. Onda mi je službenica rekla da je to zbog identifikacije - priča Pavlovićeva.

Potom je, kako kaže, spustila zaštitnu masku, a naočare nije ni imala, no to službenicima nije bilo dovoljno.

- Kako će skidanje kape da pomogne identifikaciji, nije mi jasno. Zar će me identifikovati po raščupanoj, sedoj kosi? Besna službenica bacila je karticu na šalter, i zvala radnika obezbeđenja. On me je, zamislite, pitao da li imam neki zdravstveni problem. Još me je plašio da će i policiju zvati - tvrdi penzionerka.

Kaže da je trebalo da podigne kanadske dolare, koje u banci nisu imali, pa su joj isplatu zakazali za petak:

- Tražili su da im obećam da ću doći bez kape. Ne želim da budem ovca kojoj u banci određuju šta će da ima na glavi. Moraće da me identifikuju onako kako to zakon predviđa.

Pogledajte više