KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online 21. 11. 2021. u 15:11

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je virusom u Srbiji zaraženo još 2.081 osoba.

Foto: V.N.

Nažalost, bitku sa koronom izgubilo je 59 pacijenata.

Ukupno je testirano 9.840 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 218 pacijenata.

Doktorka Ljiljana Sofronić Milosavljević, iz Instituta za primenu nuklearne energije, objasnila je danas da ukoliko je neko vakcinisan, a nema antitela ne znači da vakcina ne deluje, to ne znači da nema ćelije koje su sposobne da ga brane i apsolutno treba da veruje znanju i iskustvu lekara da i njemu vakcinacija pomaže.

- Ako je neko vakcinisan, a nema antitela, to zavisi od njegovog imunskog odgovora, to ne znači da on nije zaštićen zato što b-ćelije, b-limfociti produkuju ta antitela, ali postoje i druge ćelije to su t-limfociti koji su sposobni i čija je prva i najvažnija uloga u odbrani od virusnih infekcija da ubijaju ćelije zaražene virusom tako da ta odbrana postoji- objašnjava Sofronić Milosavljevićeva.

Podsetimo, Krizni štab za borbu protiv virusa korona bi trebalo da bude održana naredne nedelje. Na stolu je nekoliko tema o kojima će se razgovarati - produženje zimskog raspusta, kovid propusnice da važe 24 sata, ali i da se prošire na druge objekte: teretane, salone za ulepšavanje. Lekari će tražiti i da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pogledajte više