OČARAVAJUĆI PEKING: Dokumentarni serijal u sklopu priprema za ZOI 2022. godine

Novosti online 20. 11. 2021. u 11:26

U SKLOPU priprema za Zimske olimpijske igre koje se 2022. godine održavaju u Pekingu, od 16. novembra utorkom u 20h na RTS 2 gledaćemo dokumentarni serijal "Očaravajući Peking".

Foto Bejing 2022

„Očaravajući Peking" živa je priča o Pekingu i Kini dvadesetog veka, kao i o hiljadama godina dugoj istoriji kineske civilizacije. Gledaoci RTS-a dobiće priliku da upoznaju novi šarm stare prestonice, koja ne zaboravlja elemente bogate istorije dok se priprema za Zimske olimpijske igre 2022, zahvaljujući kojima će postati prvi grad organizator i zimskih i letnjih Igara.

Očekuje nas uzbudljivo putovanje kroz moderni Peking, čiji žitelji žive "kineski san" o pomlađivanju nacije, čemu je doprineo ubrzan razvoj i otvaranje zemlje prema svetu. Upoznajući predivni Peking i pekinški životni stil, gledaoci će dobiti jasniju sliku o modernoj Kini, koja se bori za sve dominantniju poziciju na globalnoj političkoj, ekonomskoj, ali i kulturnoj sceni.

"Očaravajući Peking" jedan je od najgledanijih dokumentarnih serijala posvećenih kulturi, načinu života, tradiciji i urbanom ritmu jedne od najživopisnijih svetskih metropola, u kojoj živi više od 20 miliona stanovnika. Dokumentarni filmovi u produkciji Televizije Peking, koji su oduševili gledaoce širom Evrope, otkriće nam tajnu uspeha savremene Kine, ali i novi šarm ove dugovečne civilizacije sa kojom nas je još krajem 13. veka povezao Marko Polo, utirući put savremenim kulturnim vezama na novom Putu svile.

Foto Tanjug/AP

Serijal, koji ćemo gledati od 16. novembra utorkom u 20h na RTS 2, u dvadesetak nastavaka donosi nam zanimljive priče o stanovnicima Pekinga, o šarolikosti njihove kulture, o prirodnim lepotama glavnog grada Kine, o promenama koje su se događale proteklih decenija, a u kojima je Kina postala svetska ekonomska sila.

(RTS)

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pogledajte više