JP “SRBIJA ŠUME” U AKCIJI: Pošumljavanje Cera

V. M.

02. 11. 2021. u 20:24

JAVNO preduzeće „Srbija šume“, koje su napunile 30 leta postojanja i rada, sutra će sprovesti niz akcija pošumljavanja povodom Svetskog dana čistog vazduha.

Foto V. Mitrić

Akcije će biti po svim šumskim gazdinstvima, širom Srbije. Centralna akcija pošumljavanja biće organizovana u beogradskoj park-šumi Košutnjaku.

- Svetski dan čistog vazduha obeležava 3. novembra širom planete različitim manifestacijama i akcijama kako bi se ukazalo na neophodnost njegovog očuvanja, jer je, usled razvoja industrije i prekomernog emitovanja štetnih materija u atmosferu, u svetu više od 90 odsto populacije izloženo zagađenom vazduhu-ukazuju iz JP “Srbija šume”. -

Veliki problem sa zagađenjem i kvalitetom vazduha imaju sve veće urbane sredine u Srbiji, naročito Beograd kao glavni grad.

Najveći izvori zagađenja vazduha u Srbiji su,ističu šumari Srbije, “saobraćaj kao mobilni izvor zagađenja i stara vozila na dizel gorivo, dok u zimskim mesecima naročito dolazi do povećane koncentracije ugljen dioksida u vazduhu, zbog sagorevanja fosilnih goriva za zagrevanje”.

Direktora Srbijašuma Igor Braunović naglašava da JP “Srbija šume” u godini obeležavanja tri decenije postojanja,” poseban značaj pridaje zaštiti životne sredine, jer su šume proizvođači čistog vazduha i dobro od opšteg društvenog interesa”.

-Kako bi se situacija sa zagađenjem vazduha u Srbiji poboljšala i u cilju boljeg kvaliteta života građana, Srbijašume u kontinuitetu organizuju akcije pošumljavanja-kaže Braunović, prekaljeni I dokazani borac za zdravu životnu sredinu.V.Mitrić

JUBILEJ

Šumari Srbije jubilej 30 leta postojanja I rada obeležavaju radno.Sav novac, koji je bio predvidjen za svečanosti, preusmeren je u humanitarne svrhe.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više