MINISTAR VULIN: Zahvalan sam Policijskoj upravi za grad Beograd na smanjivanju stope kriminala u Beogradu

Novosti online 21. 10. 2021. u 12:14

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima svih policijskih stanica na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i naglasio da očekuje još veću angažovanost pripadnika beogradske policije u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno uličnog, koji najviše pogađa običnog čoveka.

Foto MUP

Tokom sastanka načelnici su predočili ministru Vulinu dosadašnje rezultate, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu, sa posebnim akcentom na suzbijanju uličnog kriminala. 

- Beograd je jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, ali uspeh načelnika svake policijske stanice u Beogradu meri se samo po tome koliko se običan čovek oseća bezbedno. U Beogradu ne postoje i neće postojati sigurni i nesigurni delovi grada, dobri i loši kvartovi - poručio je ministar Vulin na kolegijumu. 

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da će beogradska policija očuvati javni red i mir, ali je, takođe, pozvao građane da ne dozvole da budu zloupotrebljeni zarad nečijih političkih interesa. 

- Policija budno prati stanje javnog reda i mira u Beogradu, na svim javnim mestima. Sve češće imamo pojavu profesionalnih protestanata koji pozivaju na nemire i uništavanje javne imovine. Policija će očuvati stabilan javni red i mir, ali isto tako pozivam građane da ne dozvole da zarad nečijih ličnih političkih interesa budu zloupotrebljeni - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Ministar policije Aleksandar Vulin je ukazao da statistika pokazuje smanjenu stopu kriminala u Beogradu u odnosu na ranije godine, ali da on procenjuje rad svake policijske stanice na osnovu toga koliko se građani koji žive u okolini tih stanica osećaju bezbedno i koliko imaju poverenja u policiju. 

Ministar unutrašnjih poslova je pohvalio rad beogradske policije koja beleži povećanje procenata rasvetljavanja gotovo svih krivičnih dela. 

Ministar Vulin je posebno pohvalio brzo rasvetljavanje jučerašnjeg slučaja i hapšenje počinioca, koji je na Zvezdari presreo šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca, oborio ga na zemlju i oteo mu veću sumu novca.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više