UNAPREĐENJE ZAJEDNIČKOG POLITIČKOG DIJALOGA: Prijateljstvo Srbije i Kambodže dugo 65 godina

Tanjug 10. 10. 2021. u 10:17

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je, bilateralne sastanke sa šefovima delegacija, koji prisustvuju skupu povodom obeležavanja 60. godišnjice Prve konferencije nesvrstanih u Beogradu, započeo susretom sa ministrom pri Kabinetu premijera i specijalnim izaslanikom predsednika Vlade Kambodže Oučom Boritom.

Foto P. Milošević

Selaković je podsetio na tradiciju prijateljskih diplomatskih odnosa dugu 65 godina, ocenivši da je potrebno zajednički raditi na unapređenju sadašnjeg političkog dijaloga i komunikacije na visokom nivou, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Tome bi, prema rečima šefa srpske diplomatije, doprinele posete na visokom i najvišem nivou, te je izrazio očekivanje da će u zvaničnu posetu Srbiji u narednom periodu doći predsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Kambodže.

Takođe, ministar Borit pozvao je šefa srpske diplomatije da poseti Kambodžu i naglasio spremnost predsednika Vlade Kambodže da poseti Srbiju.

Selaković je zahvalio zbog čvrstog stava Kambodže po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i zbog podrške koju našoj zemlji pruža u međunarodnim organizacijama.

Ministar Selaković je preneo da je neophodno da Srbija i Kambodža intenziviraju ekonomske i privredne odnose s Kambodžom, a sagovornici su razmotrili i konkretne oblasti moguće saradnje.

Takođe, razgovarano je o unapređenju saradnje u drugim oblastima, a šef srpske diplomatije rekao je da bi jačanju saradnje doprinelo i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti turizma, dodaje se u saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

OBAVEZNO POSETITE: Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Pogledajte više