PREDSEDNIKOV GOVOR NAJMLAĐIM OFICIRIMA VOJSKE SRBIJE: Ja sam srećan kao vrhovni komandant što ovakva deca dolaze u našu vojsku

Novosti onlajn

11. 09. 2021. u 11:10

U PRVE oficirske činove promovisano je danas 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, među kojima i sedam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Foto: Printskrin RTS

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održana je ispred Doma Narodne skupštine, u centru Beograda.

Program svečanosti uveličali su avijacija Vojske Srbije i Umetnički ansambal Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" kao i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je pištolje sa posvetom najuspešnijim potporučnicima u rangu Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je u obraćanju okupljenima kazao je da je Vojska Srbije danas mnogo snažnija nego pre nekoliko godina i dodao da VS ima više bolje oružja i oruđa.

- Pravimo ga u našim fabrikama i kupujemo ga. Kupujemo ga više nego ikad, ne zato što želimo ratove, već zato što želimo da odvratimo druge od rata - rekao je Vučić.

Vučić je najavio povišicu plata u VS i poručio vojnicima da će "nešto lakše" živeti nego njihovi prethodnici.

Govoreći o potporučnicima koji su nagrađeni, Milanu Ašćeriću, Petru Iliću, Stefanu Živkoviću i Tijani Stanojković, Vučić je rekao da je čuo da su oni neverovatni talenti.

- Kažu da je Petar Ilić fantastičan talenat, da dugo nismo imali takvog pilota koji će da čuva naše nebo. Ja sam srećan kao vrhovni komandant što takva deca dolate u našu vojsku - istakao je on.

Vučić je kazao da veruje da će i u budućnosti najtalentovaniji dolaziti u vojsku i "štititi narod i njegovu slobodu".

- Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost - dodao je Vučić.

Pogledajte više