I INVALIDI NA RAFTINGU: Međunarodna regata "I mi smo na Drini" održana po 15. put u blizini LJubovije

V. M.

22. 08. 2021. u 10:31

U ORGANIZACIJI Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod motom "I mi smo na Drini", održana je 15. po redu međunarodna regata za osobe sa invaliditetom.

Foto V. Mitrić

Pokrovitelj regate je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na regati-spustu od Gornje Trešnjice do etno-sela Vrhpolje učestvovalo je šest čamaca Rafting kluba Drinska regata, a plovidbom je rukovodio čuveni kapetan Zoran Vojinović.

Na plovidbi je učestovala 35 regataša od kojih je 27 iz Srbije, a osam iz BiH.

Pre polaska regate učesnicima je, u ime domaćina, pozdrave uputio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović, a u ime ministarstva - pokrovitelja Anja Šarginj. U ime organizatora Ivan Miletić je poželeo mirnu i dobru plovidbu. Miletić se posebno zahvalio opštini Ljubovija i Turističkoj organizacija Ljubovija za pruženu pomoć.

- Ova lepa, humana i dragocena svetkovina na Drini njene i lepote njenog priobalja približava i hendikepiranim ljudima - kaže veliki prijatelj "Drinske regate" Brano Petrović.

- Organizacija je bila za "desetku" i sve pod okom našeg kapetana Zorana Vojinovića, poznatog kao jednog od utemeljivača regate, ali i spasioca ljudi sa Drine čija se ćud ne može predvideti.

Pogledajte više