GUŽVE NA GRANICAMA I DANAS: Na prelazima čekanje do 90 minuta - evo gde su najveći zastoji (FOTO)

Tanjug

08. 08. 2021. u 16:54

NA GRANIČNIM prelazima u zemlji čekanje za putnička motorna vozila kreću se od 30 do 90 minuta, podaci su Uprave granične policije, dok, kako saopštavaju "Putevi Srbije", na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Foto: Printscreen/AMSS

Na graničnom prelazu Gostun, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu, zadržavanje je 50 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Kotroman na izlazu je 40 minuta, a na ulazu 45.

Na ulazu i izlazu na graničnom prelazu Špiljani zadržavanje za putnička vozila je 30 minuta, dok se na graničnom prelazu Batrovci na ulazu čeka do 45 minuta.

Kada je reč o graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, a na izlazu je 30 minuta, koliko je potrebno čekati i na graničnom prelazu Sremska Rača, kako na izlazu, tako i na ulazu u zemlju.

Foto: Printscreen/AMSS

Preševo

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Kako saopštavaju iz "Puteva Srbije", na auto-putu E-75, zona petlje Kolari, smer ka Nišu, od 9. do 13. avgusta izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

U smeru Beograd-Niš saobraćaj će se odvijati desnom zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom trakom suprotnog smera, a u smeru Niš-Beograd saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Foto: Printscreen/AMSS

Gradina

Na putu Lebane (Bojnik) - Lebane, do 10. avgusta, od 7.00 do 17.00 časova, vrše se radovi na presvlačenju kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila, regulisano semaforskom signalizacijom.

Izmena režima saobraćaja je i na auto-putu E-70, petjja Ruma - petlja Pećinci, ka Beogradu, zbog radova na bankini, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj traci na mostu preko Save na obilaznici oko Beograda, na petlji Surčin - Ostružnica, do 1. novembra, od 8.00 do 16.00 saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu biće preusmeren na novoizgrađeni deo mosta.

Na putu Kraljevo - Mataruška Banja, od 9. do 31. avgusta biće obustavljen saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji puta u punoj širini kolovoza, a kako saopštavaju iz Puteva Srbije, tokom obustave saobraćaja neće biti omogućen prilaz Mataruškoj Banji iz pravca Ušće - Kraljevo, dok je alternativni putni pravac Kraljevo - Žiča - Mataruška banja.

Pogledajte više