TAŠI (2) JE HITNO POTREBNA NAŠA POMOĆ: Devojčica skuplja novac za operaciju u Turskoj - Evo kako možete da pomognete

D. Ristić

04. 08. 2021. u 15:42

DVOGODIŠNjU Tašu, treće dete porodice Vučković iz Žitorađa kod Vladičinog Hana, od rođenja prate brojni zdravstveni problemi, zbog čega je više vremena provela po bolnicama nego kod kuće.

Foto: Budi Human

Taša Vučković je odmah po rođenju reanimirana i intubirana. Zbog teškog kliničkog stanja iz porodilišta je na operaciju i lečenje prebačena u Institut za neonatologiju u Beogradu, gde je zbog komplikacija boravila više od tri meseca. Nakon samo dva meseca boravka kod kuće, Taša je primljena na odeljenje neurohirurgije Univerzitetske dečije klinike u Beogradu, gde joj je urađena još jedna operacija.

Foto: Budi Human

 

U januaru ove godine primljena je na odeljenje neurohirurgije Univerzitetske dečije klinike u Beogradu kao hitan slučaj. Zbog nemogućnosti da stoji i hoda, samostalno zauzme sedeći ili četvoronožni položaj i govora na nivou od dve reči, u martu je zaključeno da Taša veoma kasni u psihomotornom razvoju. U junu Tašu upućuju u bolnicu u Turskoj, gde joj je dijagnostikovan tumor zadnje lobanjske jame koji je potrebno operisati što hitnije.

Tašina porodica je u veoma teškoj materijalnoj situaciji, te stoga moli sve humane ljude, koji su u mogućnosti da joj pomognu. Sredstva su joj potrebna za operaciju, hospitalizaciju, putne troškove i smeštaj.

Taši možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1075 na 3030 ili uplatom dinarski 160-6000001131430-80, odnosno devizni račun 160600000113398675

Pogledajte više