SASTANAK POVODOM GODIŠNJICE: Selaković - Istorijsko prijateljstvo Srbije i Meksika

Tanjug 31. 05. 2021. u 18:26

MINISTAR spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas putem video-linka sa ministrom inostranih poslova Sjedinjenih Država Meksika, Marselom Ebrarom Kasaubonom, povodom 75. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Foto P. Milošević

Selaković je podvukao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, utemeljeni na međusobnom razumevanju, uvažavanju i podršci, ističe se u saopštenju Ministarstvu spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije poručio je da je naša zemlja zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou sa Meksikom i ovom prilikom uputio je poziv svom kolegi da poseti Srbiju.

On je posebnu zahvalnost izrazio na principijelnoj poziciji Meksika po pitanju Kosova i Metohije.

Najiskrenije se nadamo da ćemo i u budućnosti uživati podršku Meksika nepovredivosti teritorijalne celovitosti Srbije, istakao je Selaković i dodao da naša zemlja posebno računa na podršku Meksika tokom njegovog mandata nestalne članice SB UN (2021-2022).

Selaković je ukazao da je Srbija zainteresovana za jačanje trgovinske i investicione saradnje sa Meksikom, posebno izdvojivši oblast namenske industrije, farmaceutske industrije, IT, telekomunikacija, poljoprivrede, građevinarstva i energetike, dodaje se u saopštenju.

Pogledajte više