VOJVOĐANSKI PENZIONERI UŽIVALI: Sportska olimpijada u Zrenjaninu (FOTO)

Bogoljub Grujić 15. 08. 2023. u 11:35

DRUGA po redu Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održana je u Zrenjaninu, u sportskoj dvorani Zvonko Vujin, nekadašnjem Medisonu, a ljubazni domaćini bili su penzioneri iz Gradskog udruženja penzionera Zrenjanin.

grad Zrenjanin

- Ideja o organizaciji sportske Olimpijade rodila se u godini kada je Zrenjanin nosio titulu Evropskog grada sporta 2021. godine, počeli smo na lokalnom nivou, a zatim sportsku priču proširili na nivo Banata i sada već drugu godinu smo na nivou cele Vojvodine - pozdravljajući penzionere olimpijce, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz konstataciju da je odziv ove godine preko 80 procenata gradskih i opštinskih udruženja penzionera.

grad Zrenjanin

Uz ogromnu energiju i elan na kojem bi im pozavideli i neki aktivni sportisti, penzioneri iz brojnih gradova Vojvodine nadmetali su se u četiri sportske discipline, pikadu, šutiranju penala u malom fudbalu, slobodnim bacanjima košarkaškom loptom i brzom hodanju.

- U sklopu naše sportske Olimpijade, organizovali smo likovnu koloniju i literarni konkurs, a autori najuspešnijih slika, poetskih, proznih radova i aforizama biće posebno nagrađeni - istako je Slavko Šućurević, predsednik Gradskog udruženja penzionera Zrenjanina.

Pogledajte više