PODNETO VIŠE OD 620.000 ZAHTEVA: Penzionere čekaju brojni popusti

B.B.

18. 05. 2023. u 11:41

ZAHTEV za izdavanje "penzionerske kartice" je podnelo više od 620.000 korisnika, saznajemo u PIO fondu.

D. Novković

Istovremeno sa podnošenjem zateva, od 15. marta je počelo i potpisivanje sporazuma o saradnji između Fonda PIO i društveno odgovornih kompanija koje su prepoznale značaj ovog projekta i odlučile se da uzmu učešće u projektu. Veliki broj sporazuma potpisan je putem javnih promocija Penzionerske kartice, koje su organizovane u većim gradovima Srbije, a svakodnevno Fondu PIO pristižu zahtevi pravnih lica za potpisivanje novih sporazuma o saradnji.

- Sporazumi se potpisuju na nivou direktora filijala i direktora Fonda i sigurno je da će do 1. oktobra, kada počinje primena novih Penzionerskih kartica, biti dobro organizovana mreža firmi i ustanova koje daju popuste korisnicima - navode u PIO fondu. - Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović juče je potpisao sprazum o saradnji sa kompanijom za prodaju tehničkih uređaja koja je lider na tržištu, koja je odlučila da odobri 20 odsto popusta na sav asortiman robe. Takođe, jedan od najvećih megamarketa, među čijim potrošačima penzioneri imaju najveći udeo, najavio je brojne pogodnosti za starije sugrađane prilikom kupovine.

Kako navode u PIO fondu, u toku su dogovori sa još nekoliko velikih trgovinskih lanaca i kompanija koje imaju prodajnu mrežu u celoj Srbiji. Osim toga, sporazumi su potpisani i sa brojnim apotekarskim i zdravstvenim ustanovama, marketima i trgovinama, turističkim agencijama, prevoznicima, muzejima, bibliotekama, sportskim centrima i ostalim javnim ustanovama.

Zahtevi se mogu podneti preko ovog portala PIO fonda, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda.

Pogledajte više