TANJIR PUN VITAMINA: U salati, čorbi, ili uz meso, korenasto povrće idealno je protiv virusa

V. N. 15. 01. 2023. u 18:50

DA biste i u zimskom periodu ostali u skladu sa prirodom, na trpezi bi najčešće trebalo da se nađe korenasto povrće - šargarepa, paškanat, celer, cvekla i drugo.

Foto: Shutterstock

Korenasto povrće po pravilu sadrži vitamine C, B i vitamin A. Bogato je i antioksidansima i stoga je idealan štit od mnogobrojnih virusa.

Ove namirnice mogu da se jedu sveže i kuvane, a najbolje se kombinuju sa mesom.

Preporuka je da jedan dan kao prilog jedete salatu od sveže šargarepe ili celera, a drugi dan da ih skuvate u nekoj čorbi.

Jer, niska temperatura usporava metaboličke procese i zahteva hranu koja se više termički obrađuje i jače je energetske vrednosti.

BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak

Pogledajte više