GLEDAJTE U SAT KADA JEDETE: Studija pokazala - vreme kada jedemo utiče na razvoj karcinoma
V. N.
07. 10. 2022. u 10:50
PREMA studiji koji su sproveli istraživači Instituta za globalno zdravlje u Barseloni, vreme kad jedemo takođe može da odredi ko je u većem riziku od razvoja raka.
Istraživači su otkrili da ljudi koji regularno jedu nakon 21 sat uveče i ne ostave barem dva sata nakon jela pre nego što odu na počinak su u većem riziku od obolevanja od raka - u procentima to iznosi 25 odsto.
Naučnici objašnjavaju da se to dešava jer biološki sat određuje i reguliše ciklus spavanja i budnost i ponavlja se svakih 24 sata i poznat je kao dnevni ritam.
Ako biološki sat pravilno funkcioniše, od 21 sata nadalje, telo bi polako trebalo da se priprema za počinak, a ne da postaje aktivnije, što se može dogoditi nakon jela.
BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi
Pogledajte više