Srbija ima vodu koja je među najkvalitetnijima u svetu

Promo

13. 06. 2022. u 17:30

MEĐU najkvalitetnijim vodama na svetu ubrajaju se podzemne, arteške vode, i to zbog stepena zaštite koji im daje vodonepropusni “pokrivač” od slojeva tla, koji ih štiti od svih negativnih uticaja iz spoljašnje sredine.

Foto: Promo

Njihov kvalitet ogleda se i u tome što arteške vode imaju dug put: od kapi kiše, do izdani gde se zahvataju i što se na tom putu, prolazeći kroz pukotine i prsline u stenama, one obogaćuju mineralima. Koliko i kojim, zavisi od sastava stena kroz koje prolaze.

Arteške vode su, dakle prirodno mineralizovane, ali nije svaka od njih ista. Kvalitet vode ima još komponenti: pored samog sastava važna je i količina i izbalansiranost elemenata koji ulaze u njen sastav. I, na kraju, neke od ovih voda prirodno su filtrirane, pa iz izdani, bez ikakve prerade, direkto odlaze na flaširanje. To je ono što jednu vodu čini posebnom i traženom.

Tako, na primer, kraljevska porodica u Bahreinu, pije isključivo jednu takvu vodu – koju je priroda sama mineralizovala i filtrirala i koja se flašira bez ikakve prerade, a čiji je kvalitet dokazan brojnim studijama i istraživanjima. Verovali ili ne, reč je o vodi iz Zapadne Srbije. Ova voda koja dolazi iz arteške izdani ispod planine Suvobor, u Banji Vrujci, sa dubine od 605 metara, priroda je inteligentno sakrila od svih spoljnih uticaja.

Foto: Promo

Na terenu gde je formirana izdan u Banji Vrujci preovlađuju krečnjaci, pa ova voda pripada hidrokarbonatno-kalcijumskim vodama. Ali, njen izbalansiran sastav minerala – magnezijum 18 mg i kalcijum 75 mg, kao i nizak sadržaj natrijuma - čine je izuzetnom i njena su prednost u odnosu na sve druge vode. Upravo to je taj idealan balans minerala, tako inteligentno, prirodno napravljen, koji ovoj vodi daje poseban kvalitet, pa ona ima isti, ako ne i bolji sastav od nekih svetski poznatih voda, koje važe za najkvalitetnije.

Zbog svega ovoga, osim u Bahreinu na kraljevskom dvoru, ovu vodu piju u zemljama Bliskog istoka, Kuvajtu, Kataru, Saudijskoj Arabiji, Izraelu, dalekoj Koreji i Južnoafričkoj Republici, kao i svim okolnim zemljama - i u svima je, pa čak i u dalekoj Koreji gde je takođe piju, zovu kao i mi - VODAVODA.

Foto: Promo

prof. dr Tomislav M. Jovanović

Vrednost svake vode ogleda se u stepenu izbalansiranosti i bliskosti fiziološkoj ravnoteži minerela u njoj, sa adekvatnom pH vrednošću i njenom tvrdoćom. Samo fiziološka izbalaniranost čuva molekul vode u njenoj idealnoj strukturalnoj formaciji, što garantuje njen blagotvorni efekat. VODAVODA ima upravo takvu izbalansiranost minerala, koju je prihvatila hiljadama godina provedenih u posebnom ambijentu, ispod površine zemlje, sa očuvanim molekulom, koji jasno ukazuje da je svojim poreklom, interakcijom sa mineralima svog okruženja i njihovim prihvatanjem zapamtila poruku koju prenosi onima koji je konzumiraju - poruku balansiranosti životnih funkcija.

Pijenjem VODAVODA vode, koja nema ni jedan ograničavajući faktor brzo se utoljuje osećaj žeđi. Sa utoljenjem žeđi preporuka je da se popije još jedna čaša VODAVODE, a starijim osobama još dve čaše da bi usporili gubitak vode iz organizma, jer jedan od najvažnijih faktora starenja je smanjenje procenta nivoa vode u organizmu – kaže prof. dr Tomislav M. Jovanović, specijalista kliničke fiziologije, najpoznatiji stručnjak za mineralne vode i u svetu priznat stručnjak za antiejdžing medicinu.

Pogledajte više