ČUVA SRCE, KOSTI I MIŠIĆE: Jedite zelje zbog imuniteta, a list stavite na opekotinu, kod svraba ili infekcije

V. N.

24. 03. 2022. u 09:50

BITAN deo prolećne ishrane je i zelje. Dokazano je da ovaj zeleniš pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, čuva kosti i mišiće.

Foto Shutterstock

Ne tako davno zelje je uz koprivu tretirano kao "hrana za siromašne", ali to definitivno nije istina, jer ovo povrće obiluje hranljivim sastojcima. Zelje se posebno preporučuje dojiljama, ali i onima koji vole neku čašicu alkohola više.

Sveže listove zelja moguće je koristiti i u slučaju blagih opekotina, drugih upala i infekcija na koži, svraba i uboda insekata.

BONUS VIDEO -   UKUSNI KAVIJAR: U svetu je jelo bogatih, a u Srbiji su ga nekada jeli masovno i zvali "riblji ajvar"

Pogledajte više