UZ KAKAO NIŽI HOLESTEROL: Ukusni napitak utiče i na krvni pritisak, a važno je piti ga toplog, uz malo soli

V. N.

18. 03. 2022. u 19:50

UKUSAN i hranljiv kakao, osim što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska i jačanje krvnih sudova, može da smanji loš holesterol (LDL) i da poveća dobar (HDL).

Foto Shutterstock

Za to su zaslužni flavonoidi koje kakao sadrži u izobilju, a koji su istovremeno značajni i za smanjenje faktora rizika za dijabetes.

Kakao bi trebalo da se pije topao. Pomešajte šolju mleka, dve kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli.

Mešajte na tihoj vatri dok napitak ne postane penušav.

BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak

Pogledajte više