BILJNA HRANA ČUVA SRCE: Ovo je najbolji način da se izbegnu srčane bolesti
В. Н.
25. 10. 2021. u 15:15
NOVI izveštaj objavljen u časopisu Cardiovascular Research navodi da je najbolji način da se izbegnu srčane bolesti konzumiranje, hrane biljnog porekla.
Foto: Depositphotos
Ovo je veoma važno, jer prema studiji iz 2017. godine, loš izbor hrane čini skoro 50 odsto svih smrtnih slučajeva od kardiovaskularnih bolesti, piše Washington Post.
Istraživači sa Univerziteta u Napulju pregledali su blizu 100 studija o povezanosti rizika od srčanih oboljenja i prehrambenih navika.
Oni su se fokusirali na određene kategorije hrane, kao što su crveno meso, živinsko meso, jaja, mlečni proizvodi, orašasti plodovi i žitarice.
Otkrili su da je konzumiranje hrane biljnog porekla, bogato povrćem i sa manjom količinom mesa, povezano sa boljim zdravljem srca i manjim rizikom od smrti od srčanih bolesti.
Pogledajte više