BILJNA HRANA ČUVA SRCE: Ovo je najbolji način da se izbegnu srčane bolesti

V. N.

25. 10. 2021. u 15:15

NOVI izveštaj objavljen u časopisu Cardiovascular Research navodi da je najbolji način da se izbegnu srčane bolesti konzumiranje, hrane biljnog porekla.

Foto: Depositphotos

Ovo je veoma važno, jer prema studiji iz 2017. godine, loš izbor hrane čini skoro 50 odsto svih smrtnih slučajeva od kardiovaskularnih bolesti, piše Washington Post.

Istraživači sa Univerziteta u Napulju pregledali su blizu 100 studija o povezanosti rizika od srčanih oboljenja i prehrambenih navika.

Oni su se fokusirali na određene kategorije hrane, kao što su crveno meso, živinsko meso, jaja, mlečni proizvodi, orašasti plodovi i žitarice.

Otkrili su da je konzumiranje hrane biljnog porekla, bogato povrćem i sa manjom količinom mesa, povezano sa boljim zdravljem srca i manjim rizikom od smrti od srčanih bolesti.

Pogledajte više