DOBROČINITELJ POMAŽE I NE GOVORI O TOME: Rožajac na radu u Nemačkoj donirao novac za radove u crkvi Ružici

M. S.

22. 05. 2021. u 07:15

PRILAŽEM svuda, a ovo je mali prilog kojim sam želeo da pomognem Crkvenom odboru u Rožajama kako bi radovi na crkvi bili dovedeni do kraja.

Foto Privatna arhiva

Zaista ne želim da se o tome piše, jer ako nekome učinite dobro o tome ne smemo javno govoriti.

Ovako je posle uručenja donacije od 2.200 evra za završetak ikonopisanja crkve Ružice u Rožajama, posvećene Svetom Jovanu Krstitelju, govorio meštanin Sabah Čolović, koji je boravak u zavičaju iskoristio da sa prijateljima poseti mesnog paroha Slobodana Radojevića i uruči pomoć.

ZAHVALNOST 

- Zaista sam zahvalan Čoloviću. Sredstva koja je poklonio, biće uložena za završetak ikonopisa, koji bi trebalo da bude urađen do Ivanjdana, kada proslavljamo crkvenu slavu.

Skoro sve pravoslavne porodice u našoj opštini su dale prilog za ovaj projekat - kaže otac Slobodan Radojević, koji ne krije veliku zahvalnost svim Muslimanima i Bošnjacima koji su učestvovali u izgradnji i obnovi hrama.

- Osetio sam potrebu da to učinim, a brat je u komunikaciji sa sveštenikom video šta je potrebno učiniti. Mi koji možemo da pomognemo, spremni smo za to, bez razlike o kome se radi, ali, bez neophodne komunikacije, ne znamo za šta je pomoć potrebna. Na području Rožaja, sve džamije koje su izgrađene, dijaspora je pomogla sa više od 80 odsto potrebnih sredstava.

Foto Privatna arhiva

Pojedine partije traže pomoć, ali, smo nezadovoljni što političari taj novac ne ulažu na projekte za koje smo namenili sredstva, već ih troše na potpuno druge stvari - kaže Čolović.

Jerej Radojević zahvalio se na činu milosrđa koji treba da motiviše sve građane, bez obzira na versku pripadnost, da se okrenu jedni drugima i žive zajedno, u miru i slozi, sledeći Čolovićev primer.

Pogledajte više