UBIO BRATA OD STRICA, OSUĐEN NA 13 GODINA: U Višem sudu u Bijelom Polju izrečena presuda Milenku Bojiću (54) iz Kolašina

M. S.

20. 05. 2021. u 13:23

KRIVIČNO veće Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsedavao sudija Ivan Adamović, osudilo je na 13 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistva Milenka Bojića (54) iz Kolašina, dok je njegov brat Marko Bojić (62), koga je optužnica Višeg državnog tužilaštva, teretila da je počinio krivično delo ubistva u saizvršilaštvu, zbog nedostatka dokaza oslobođen krivice.

Foto: B.D.

Prema navodima optužnice, oni su 16. marta 2019 godine u selu Redice, opština Kolašin, ubili brata od strica, penzionisanog medicinskog tehničara Ranka Bojića (62) iz Podgorice.

Tužilac je teretio dva brata da su posle jedne od brojnih svađa brata od strica izudarali kamenom i drvenom motkom, nanevši mu teške povrede među kojima i frakturu lobanje. Potom su ga  bacili niz padinu, a njegovo beživotno telo pronađeno je sutradan pored puta. Ubrzo su uhapšeni, a na livadi na kojoj je došlo do okršaja pronađeni su okrvavljena motka i kamen.

U istrazi, a i na suđenju, oba brata su preuzimali krivicu na sebe. Svaki od njih je tvrdio da je on udario brata od strica motkom, kako bi zaštitio onog drugog.

Pogledajte više