NOVE SAOBRAĆAJNICE: Radovi na ulazu u Jagodinu trajaće do 20. maja

Z. Gligorijević

06. 05. 2021. u 10:35

OBE trake saobraćajnice na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije, kod kružnog toka, zatvorene su za saobraćaj, jer je u toku asfaltiranje, a iz istih razloga, zatvoren je i takozvani Ribarski put.

Foto: Z. Gligorijević

Novim asfaltom biće presvučeno kilometar i po, od kružnog toka do Prvomajske ulice, dok će novi trotoari biti postavljeni od kružnog toka do „Jagodinske pivare“. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja maja.

Na Ribarskom putu biće zamenjen samo habajući sloj, biće urađena nova pešačka staza i kišna kanalizacija, jer je to deo grada u kom se posle obilnijih kiša zadržavala ogromna količina vode. Radovi bi trebalo da budu završeni do 20. maja.

- Pored toga, Ulica Filipa Stojanovića biće kompletno asfaltirana, biće urađeni trotoari i osvetljenje, tako da će prilaz sa naplatne rampe biti lepši. Finansijer za sve navedene radove je Direkcija za puteve, a naša firma je uradila predlog i vrši nadzor – kaže direktor JP „Uređenje i osvetljenje" Boba Tomić.

On dodaje da je u toku i zamena donjeg, nosećeg, i gornjeg sloja asfalta u ulicama u kojima je naprsao, odnosno gde je, kako putari kažu, nastala „krokodilska koža“. Habajući i noseći sloj se skidaju i radi se asfalt iz dva nova sloja.

Pogledajte više