OVA VLADA ĆE TRAJATI ČETIRI GODINE: Premijer Krivokapić u parlamentu CG odgovarao na pitanja poslanika

V. KADIĆ

28. 04. 2021. u 22:04

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je na "premijerskom satu", odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu, da ga ne interesuje da li će njegov predlog za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava dr Vladimira Leposavića biti povod da neko u Skupštini traži poverenje Vladi.

Foto Skupština CG

- Jer, ja sam vam rekao. Imam posao i mimo ovoga u Vladi. Ovoga posla sam se prihvatio kao najveće žrtve koju neko može da uradi - rekao je Krivokapić, odgovarajući na pitanje poslanika Ivana Brajovića (Socijaldemokrate) kada očekuje da će se realizovati njegov predlog za razrešenje Leposavića, s obzirom na to da ga je uputio 6. aprila, a da se to pitanje još nije razmatralo u parlamentu. Brajović je kazao da će poslanici SD glasati za smenu Leposavića kad god to bude u Skupštini.

PRETNjE

KRIVOKAPIĆ je kazao da je i on dobijao preteće poruke od kriminalnih klanova. Naveo je da je broj članova obezbeđenja Dritana Abazovića povećan zbog  pretnji koje dobija.

Šef parlamenta Aleksa Bečić saopštio je da će se na dnevnom redu zasedanja Skupštine Crne Gore 11. maja naći predlog za razrešenje Vladimira Leposavića. Četrdeset poslanika opozicije predalo je interpelaciju kojom se traži pretresanje politike u oblasti pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava i smena ministra Leposavića.

- Nije rekonstrukcija Vlade ako ode jedan ministar - rekao je Krivokapić.

Premijer je rekao da će Vlada trajati četiri godine.

- Izborna volja i način promene izborne volje koji ste znali da uradite vrlo vešto, što se zove politička korupcija, nešto je što se ovoga puta ne može desiti, ni pod pritiskom bilo koga - kazao je Krivokapić prilikom obraćanja poslaniku DPS Dragutinu Papoviću.

Poručio je i da je mera patriotizma - "vratiti pare"!

UGOVOR SA SPC JOŠ NIJE USAGLAŠEN

TEMELjNI ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve još nije usaglašen i kada se to desi javnost će biti upoznata sa njim, kazao je premijer. "Sve što čujete u medijima nije tačno. Ugovor još nije usaglašen. Svaki detalj ćete imati. Najvažnije je da je ovo novi pristup u svemu", poručio je poslanicima Krivokapić.

- Ja plaćam svoj telefon, da nema procene bezbednosti išao bih peške do posla, ali to ne mogu zbog vaših komita. Radim najmanje 16 sati, radim i subotom i nedeljom, ali ne tražim bilo kakvu materijalnu nadoknadu. Nađite mi u prethodnoj vladi nekoga ko se odrekao plate koja je možda četiri ili pet puta veća nego sadašnja i ostao ministar. Toga bi bilo još više, da ne šaljete poruke koje kažu "mi se brzo vraćamo na vlast" - rekao je Krivokapić.
Premijer je naveo šest stubova razvoja Crne Gore, a to su: građanska država, proevropska Crna Gora, socijalna pravda, ekonomski razvoj i finansijska stabilnost i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i digitalno društvo.

Sednica je završena apelom Krivokapića poslanicima vlasti i opozicije da stave moratorijum na nesuglasice do kraja turističke sezone. Pozvao je da se u periodu od 25. maja do 25. septembra ne organizuju bilo kakva okupljanja, jer je to loša poruka onima koji bi želeli da dođu u Crnu Goru.

Pogledajte više