OKO 1000 PASA UČESTVOVALO NA TAKMIČENJU U BARU: LJubaznost i gostoprimstvo Barana oduševilo goste (FOTO)

B.Dabić

26. 04. 2021. u 14:23

U BARU je proteklog vikenda održan Adriatic Cup 2021 u organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore i kinološkog društva “Jadran” iz Bara.

Foto: B.Dabić

Na izložbi je učestvovalo oko 1000 pasa iz mnogih država među kojima su i SAD, sa preko 190 različitih rasa. Dvodnevna manifestacija, prema rečima organizatora, je okupila preko 2.000 turista iz Srbije, Severne Makedonije, Italije, Češke, Rusije, Slovačke, Ukrajine… Za suđenje su na kupu delegirane sudije iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i zemlje domaćina.

Dodelom nagrada najboljim učesnicima je u Baru završen Adriatic Cup 2021. 

Priznanje Suprime Best Show i titulu ukupnog pobednika izložbe pasa osvojio je Pomeranian Belissimo Star of Even Gols, vlasnika Darija Paspalja iz Bosne i Hercegovine.

Predsednik nacionalnog kluba srednjeazijskih ovčara i član Kinološkog kluba „Jadran“ Radomir Novaković Cakan istakao je  da su u toku proteklog vikenda kod Sportske hale „Topolica“, gde se događaj tradicionalno organizuje, organizovane tri izložbe – jedna CAC i dvije CACIB. 

Foto: B.Dabić

- Već duže vreme unazad moji prijatelji ljubitelji kinologije i ja zagovaramo ovakav vid turizma. Bar i Crna Gora su idealni za turizam i mi naše kapacitete moramo iskoristiti - kazao je Novaković dodajući da su mnogi učesnici izložbe istakli da će grad Bar predložiti svojim prijateljima kao idealno mesto za odmor. 

- Oduševljeni su prijemom i ljubaznošću naših sugrađana i to je još jedan motiv da ponovo budi gosti našeg grad - kazao je  Novaković.

Foto: B.Dabić

NAJLEPŠI PAS IZLOŽBE

Jedna od nagrada – Najlepši pas izložbe – pripala je psu rase srednji šnaucer, star dve godine, iz Švedske, koji je u vlasništvu Nenada Matejevića iz Srbije. Pas se prvi put takmiči u Baru, a iza sebe ima pet pehara u kategoriji mladih pasa, iz pet dražava sveta.
Milorad Grujičić, osoba koja brine o svakodnevnoj nezi nagrađenog psa, ističe da se nagradi nisu nadali jer u pomenutoj kategoriji ona uglavnom pripadne krupnijim rasama.

Foto: B.Dabić

Najlepši pas izložbe

- Dokazao je svoj kvalitet i navikao je na izložbe. Kada govorimo o nezi, svakodnevno se neguje i brinemo o njegovoj ishrani. Radi se na održavanju dlake da izgleda ovako - kazao je Grujičić.

Pogledajte više