OBELODANJENA IMENA POLICAJACA MILOVIH JURIŠNIKA: Tukli narod, sveštenike pa nagrađeni

M. D.

09. 04. 2021. u 18:02

BEZMALO godinu dana trebalo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima da saopšti imena i prezimena petorice policajaca -jurišnika na mirne učesnike protesta građana Pljevalja, protiv hapšenja Vladike Joanikija i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću-kazali su iz Pokreta za Pljevlja dodajući da to nije bilo lako, jer su njihovi pretpostavljeni u Centru bezbednosti Pljevlja uspešno skrivali njihov identitet, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

Foto M. Drobnjak

Oni kažu da ovom spisku sa obelodanjenim imena fale još dvojica kojima se nije moglo ući u trag.

- Nedostaje i ime policajca koji je u vremenu korone, pretučenog i vezanog lisicama Ognjena Mijatovića, u policijskoj stanici udario pesnicom u predelu grudnog koša, pljunuo ga dva puta, dva puta udario toki vokijem po glavi, obraćajući mu se rečima „slino“ - kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Iz ove političke organizacije napominju da svakako ne treba zaboraviti ni ime specijalca “Sramenka” koji je na mostu u Đurđevića Tari pretukao vladiku Metodija.

- Nema boljeg dokaza da je to učinio od činjenice da je ubrzo nakon toga nagrađen boljim radnim mestom u Budvi-tvrde iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da nije pošteno što je na spisku optuženih samo komandir Stanice policije u Centru bezbednosti Pljevlja Milan Jović.

-Ta igra skrivalice i pogađanja identiteta specijalaca, učesnika pljevaljske “Kviskoteke”, nije se mogla raditi bez znanja i saglasnosti načelnika Centra bezbednosti Dragana Slavulja-tvrde iz Pokreta za Pljevlja dodajući da verovatno ni Evropa, an ni 21.vek ne znaju za takav primer kada su u Crnoj Gori stotine hiljada, a u Pljevljima desetine hiljada građana mirno šetale u odbrani svetinja Srpske pravoslavne crkve, a da pri tome gotovo da nije zgažen ni jedan cvet, niti travka.

-I kad bi bilo zemaljske pravde, kao što je nema, Nobelovu nagradu za mir za 2020. godinu dobio bi blaženopočivši mitropolit Amfilohije, naš Đedo-kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da su pored tako mirnih litija načelnik Centra bezbednosti Dragan Slavulj i komandir Stanice policije Milan Jović naređivali privođenje na informativne razgovore na desetine Pljevljaka i pri tom ih maltretirali bez stvarnih razloga i povoda.

-Čak se gospodin Slavulj na TV Pljevlja, pohvalio da je on lično donio odluku i organizovao rušenje table na brdu Borovac, samo zbog toga što je na njoj bila oslikana trobojka. On kao načelnik Centra bezbednosti morao bi da zna, da u članu 28. Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore piše da „Državni i vojni simboli Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore uživaju zaštitu“-tvrde iz Pokreta za Pljevlja ističući da je očigledno gospodinu Slavulju bilo mnogo važnije ono što mu narede iz DPS-a od onog što piše u Zakonu.

Iz Pokret za Pljevlja pozdravlja uspešano lečenje u Beogradu i oporavak od korone, v.d. direktora policije gospodina Brđanina, jer, kažu, mnogo toga treba počistiti iz Augijevih štala, koje je podigao DPS u toku svoje tridesetogodišnje vladavine.

-Došlo je vreme da se otvore mnoge Pandorine kutije i otkriju dugo čuvane tajne. Jednu od takvih tajni krije i „betonjerka“ u pljevaljskom Centru bezbednosti, ko je svojeremeno „pomogao“ da u njoj umre poznati pljevaljski fotograf Svrkota Vojislav - Ribo. Gospodine Brđanin, građani Pljevalja željno očekuju da metla pravde stigne i u Centar bezbednosti Pljevlja.

Pogledajte više