ALBANSKA ALTERNATIVA SAOPŠTILA: "Nastojaćemo da Tuzi budu deo budžeta Albanije i "Kosova""

V.K.

07. 04. 2021. u 16:29

ALBANSKA alternativa (lider Nik Đeljošaj, predsednik Opštine Tuzi), saopštila je da će „ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postanu deo budžeta Albanije i tzv. Kosova!

Foto privatna arhiva

- Vlada Dritana Abazovića, u predlogu budžeta za 2021.godinu nije planirala  ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako nam pripada po zakonu. Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazović treba da se stidi vaših (ne)dela. Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gde žive Albanci, saopštili su iz Albanske alternative, navodeći da ova Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

- Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća  porez preko pola miliona evra. Ovi i mnogi  drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću deo antialnamske vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja. Mi kao autohtona albanska zajednica, ne preostaje nam ništa drugo, nego ozbiljno moramo razmisliti da postanemo deo budžeta Albanije i Kosova, poručili su iz AA.
 

Pogledajte više