PREDSEZONA NEIZVESNA: Bolja poseta u Herceg Novom nego u istom periodu prošle godine

V. V.

31. 03. 2021. u 06:55

LEPO vreme i nešto bolja epidemiološka situacija nego u prethodnom periodu između ostalog znače i nešto više gostiju u Herceg Novom.

Foto Tanjug

Prema podacima gradske Turističke organizacije ovog vikenda ih je 878 ili za 3,4 odsto više nego prošle godine u ovom periodu. Većina gostiju je iz zemalja regiona i evropskih država, njih 623, ostalih 255 je sa područja Crne Gore. Ovo malo ohrabrenje ipak ne garantuje uspešnu predsezonu.

Interesovanje je odlično, ali to ništa u ovom trenutku ne znači, kaže Jovan Mićunović, direktor marketinga jednog hotela.

- Bilo je i prošle godine u ovom momentu odlično interesovanje, pa sezone nije bilo.

BAR BAŠTE I TERASE DA OTVORE

EKONOMSKA situacija u gradu je veoma teška pa je  Opština od resornog ministarstva tražila da razmotre mogućnost otvaranja ugostiteljskih bašta i terasa, ali i fitnes centara i teretana.

- Ako rade samo bašte, to zdravlje ne dovodi u rizik.

Predložili smo da se teretane i fitnes centri otvore pod određenim uslovima uz strogo poštovanje epidemioloških mera i ograničen broj korisnika u objektu - objasnila je potpredsednica Opštine Vesna Samardžić.

Nepoznato nam je kakva će biti popunjenost renoviranog dela hotela koji su uglavnom koristili gosti sa zapadnoevropskog tržišta i veći broj ruskih gostiju, ali ruski turoperator sa kojim sarađujemo još nije zainteresovan - kazao je Mićunović.

Vesna Samardžić, Foto Tanjug

Otvoren je nedavno i Mediteranski zdravstveni centar, u ovom periodu za pacijente iz Crne Gore, a od aprila očekuju i goste iz regiona, kaže direktor marketinga Nikola Mračević.

- Interesovanje postoji za ponudu za goste sa prostora bivše Jugoslavije, ima već i nešto potvrđenih rezervacija. S prolećem počinje sezona u Institutu i obično traje duže nego klasična u gradu - objašnjava Mračević.

Pogledajte više