UHAPŠENO 49 LJUDI ZBOG KRŠENJA MERA: Podgorička policija objavila podatke - krivične prijave za 215 osoba

M. S.

24. 03. 2021. u 15:20

PODGORIČKA policija je od početka godine do današnjeg dana, sprovodeći kontrole poštovanja mera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja pandemije covid19, protiv 215 lica nadležnom tužilaštvu podnela 129 krivičnih prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Foto: Arhiva

Od 215 lica protiv kojih su zbog kršenja mera podnete krivične prijave njih 49 je lišeno slobode od kojih je 27 bezbednosno interesantnih lica. 

Ovo je u sredu saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, uz napomenu da se u Glavnom gradu najviše kršila mera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, te će zbog kršenja ove mere odgovarati 101 građanin. 

Zbog kršenja mere zabrane organizovanja privatnih skupova i veselja odgovaraće 88 osoba, 22 osobe suzatečene na svadbenom veselju, a ostale osobe su kršile meru zabrena okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. 

- Protiv 21 osobe podnete su krivične prijave zbog obavljana ugostiteljske delatnosti uprkos zabrani, a od navedenog broja 16 osoba je ovu meru kršilo u Opštini Tuzi. Krivične prijave su podnete protiv tri osobe zbog kršenja mere samoizolacije, kažu iz policije.

Pogledajte više