UŠTEDELI 170 MILIONA: Ministar finansija i socijalnog staranja kaže da se zna gde ide svaki centg u javnoj potrošnji

M. S.

15. 03. 2021. u 07:39

GLAVNI cilj Vlade je bolji život svih građana, novim budžetom znaće se gde ide svaki cent. Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, za prvih 100 dana Vlada je pokazala odgovornost, došlo se do značajnih ušteda, a da nisu smanjene plate, penzije, kapitalni budžet, subvencije za privredu, i socijalna davanja. Vlada je smanjila javnu potrošnju za čitavih 170 miliona evra ili osam odsto budžeta i takav budžet će i predložiti.

Milojko Spajić / Foto Vlada CG

Ovo je poručio ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojko Spajić. On je kazao da je glavni zadatak tog ministarstva i cele Vlade bolji kvalitet života svih građana.

- Emitovanjem 750 miliona evra obveznica sprečili smo bankrot Crne Gore - kazao je Spajić. - Dokumentacija o tome potpuno je javna i dostupna svima. Ovo je čist posao za dobro građana i sproveden je na zakonit način - tvrdi Spajić, koji je istakao da je smanjenje javne potrošnje u iznosu od osam odsto budžeta neverovatan uspeh vlade. - Pokazali smo odgovornost, imaćemo prvi put punu primenu programskog budžeta. Novac poreskih obveznika biće usmeren na esencijalne, a ne na trivijalne i nepotrebne stvari. Vraćamo dečji dodatak, povećavamo minimalnu zaradu. Uveliko radimo na tome da Crnu Goru učinimo državom socijalne pravde.

PAKET MERA

- BORIMO se i da privredi bude bolje. U prvom paketu mera je oko 165 miliona evra podrške, a svaki peti građanin je dobio jednokratnu pomoć. Ovo su rezultati Ministarstva finansija i socijalnog staranja za samo 100 dana, ali svedoče da smo na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom - kaže Spajić.

Pogledajte više