GONDI IZRUČEN ZBOG UBISTVA: Realizovana ekstradicija iz Srbije u Crnoj Goru

S.Đ.

23. 02. 2021. u 12:20

KRISTIAN Gondi (43), koji je pred podgoričkim Višim sudom pravosnažno osuđen zbog ubistva nemačkog državljanina Klausa Dojčlandera izručen je Crnoj Gori. To je zvanično saopšteno iz Uprave policije.

Foto: B. D.

 - Službenici NCB Interpol Podgorica su u saradnji sa službenicima Sektora specijalne policije realizovali ekstradiciju državljanina Republike Srbije osumnjičenog za teško ubistvo, iz Republike Srbije u Crnu Goru.

Gondi (43) se potraživao po naredbi Osnovnog suda u Podgorici radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 30 godina koja je izrečena presudom Višeg suda u Podgorici, zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Kristian je sa još jednim licem 7. februara 2005. godine u Budvi, sa umišljajem iz koristoljublja lišio života oštećenog K.D. udarajući ga metalnom šipkom nanoseći mu telesne povrede od kojih je nastupila smrt - saopštili su iz Uprave policije.

Gondi i Rade D. Stošić osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja. Vrhovni sud je početkom juna 2017. godine potvrdio presudu Apelacionog i Višeg suda u Podgorici Stošiću i Gondiju.

Pogledajte više