SPECIJALNO TUŽILAŠTVO JE DOTAKLO DNO: Šćekić osudio zahtev za ukidanje imuniteta Krapoviću

M. S.

13. 02. 2021. u 20:23

POTPREDSEDNIK SNP Crne Gore i predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić osudio je danas na tviteru zahtev za ukidanje imuniteta poslaniku i i bivšem predsedniku Opštine Budva Draganu Krapoviću.

Foto: M.S.

- Osuđujem zahtev SDT za skidanje imuniteta poslaniku i bivšem predsedniku Opštine Budva, Draganu Krapoviću (Demokratska Crna Gora). Ovakvo ponašanje Specijalnog državnog tužilaštva koje je dodirnulo dno i u moralnom i u profesionalnom smislu, pokazuje da je reforma tužilaštva neophodna. Specijalno državno tužilaštvo je pokazalo još jednom da su im ciljna grupa pošteni građani i da su produžena ruka zla koje je pokušalo zarobiti Crnu Goru. Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da SDT pokušava poniziti Skupštinu Crne Gore, odnosno novu Crnogorsku vlast-Vladu Crne Gore - napisao je Šćekić.

On se založio za usvajanje novog Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, kojom će biti ukinuto Specijalno državno tužilaštvo a biti izglasan Zakon o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju, čime bi automatski prestali mandati svim tužiocima Specijalnog tužilaštva, uključujući i Katnića. 

- Preko je potrebno usvajanje novog zakona kako bi se tužilaštvo oslobodilo političkog uticaja bivše vlasti i ne bi bilo kočnica u borbi protiv korupcije i kriminala. Pozivam Skupštinu, njenog predsednika Aleksu Bečića, i međunarodne institucije da ne dozvole gaženje demokratije i puta Crne Gore prema EU, i ne dozvole da ostaci nedemokratske vlasti i dalje drže državu i institucije kao taoce stvaranjem tenzija u osiromašenom društvu - naglasio je Šćekić.

Pogledajte više