REAGUJTE NA DPS-OVU BAHATU ZLOUPOTREBU POLICIJE: Crnogorski fukncioner obratio se ministru Sekuloviću

M. D.

26. 01. 2021. u 17:28

ČLAN predsedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović, obratio se ministaru unutrašnjih poslova Crne Gore.

Vladislav Bojović / Foto M. Drobnjak

On je pozvao Sergeja Sekulovića da reaguje na zloupotrebu policije od strane Demokratske partije socijalista (DPS).

- DPS nastavlja da bahato zloupotrebljava policiju, tužilaštvo, sudstvo... Nosioci tužilačke i sudske vlasti, a uz njih i brojni policijski funkcioneri i službenici i dalje posvećeno služe Milu Đukanoviću. Pri tom deluje da se podsmevaju i javnosti i novoj vladi saopštavajući kako su njihove zloupotrebe u korist DPS-a zapravo delovanje u skladu sa ustavom i zakonom - kazao je Bojović. On je dodao da pružanje zaštite nosiocima visoke korupcije i kriminala iz redova bivše vlasti, onima koji su decenijama unazad pljačkali Crnu Goru, s jedne strane, i nastavak progona i represije nad Srbima, s druge strane, opravdava se tezom kako je sve to zapravo postupanje u skladu sa zakonima.

- Čak i onda kada je očigledno da ono nema veze sa zakonom i propisima. Drugim rečima, služenje DPS-u, i to ne samo u strukturama policije, i dalje se lažno predstavlja kao služenje državi i narodu - kazao je Bojović.

On je izrazio nadu da novi ministar policije Sergej Sekulović ne misli i ne veruje da je to stvarno tako.

- Zbog toga je neophodno da se u najkraćem mogućem roku sprovedu smene unutar policijskog aparata na svim nivoima. Jer, ako je stvarno tako kako tvrde kadrovi bivšeg režima koji su i dalje na pozicijama, onda je i dalje „po zakonu“ sprovoditi represiju prema Srbima u Crnoj Gori, državljanima Srbije i vernicima SPC kroz lažne optužbe i montirane postupke, pogotovo ako je to u susret izborima i u cilju izborne kampanje DPS-a. Iz toga proizilazi da je i dalje „po zakonu“ ne preduzimati ništa prema onima koji su decenijama pljačkali Crnu Goru i njene resurse, kao i da je „u skladu sa zakonom“ pružati im zaštitu od krivičnog gonjenja i krivične odgovornosti - kaže Bojović.

Bojović ističe da građani s pravom izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost što u demontaži bezbednosnog i pravosudnog sistema nema dovoljno žustrine, agilnosti i efikasnosti, što svakim danom koriste predstavnici, na izborima poražene, kriminogene strukture unutar DPS-a.

-To se jasno vidi u susret izborima u Nikšiću gde ključne poluge i instrumenti bivšeg režima za sprovođenje zloupotreba ne samo da nisu oduzete, već je činjenica da nisu nimalo ograničene - zaključuje Bojović.

Pogledajte više