MILOVA FIRMA DUGUJE 12 MILIONA EVRA: Centralna banka Crne Gore objavila spisak firmi sa blokiranim računima

M. S.

05. 01. 2021. u 09:20

NA novom spisak firmi sa blokiranim računima, koji je objavila Centralna banka (CBCG) sa presekom na 31. decembar prošle godine nalazi se i kompanija Global Montenegro, u vlasništvu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića koja ponovo ima blokiran račun i to 11 dana zbog duga od 12.456.821,8 evra!

Foto V. N.

Prema podacima sa sajta CBCG reč je o blokadi po rešenju javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića koje je doneto 9. septembra 2016. i rešenju javnog izvršitelja Aleksandre Tomković Vukoslavčević po rješenju koje je donijeto 8. novembra iste godine.

Foto: Printskrin

 

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), reč je o rješenjima kojima je određeno izvršenje upisom, plenidbom, procenom i prodajom udela Vuka Rajkovića.Đukanović i Rajković su osnivači firme. Đukanović je vlasnik 50 odsto udjela, ali je preneo prava upravljanja zbog državne funkcije.

Njihova kompanija gazduje zemljišnim kompleksom od 20.000 kvadrata u podnožju brda Košljun na ulazu u Budvu, a u julu  prošle godine ona je izašla iz blokade, posle više od godinu neprekidne blokade zbog duga od 111,9 hiljada evra Opštini Budva po osnovu poreza na nepokretnosti.

Foto: Printskrin

 
Pogledajte više