DRITANU SPORNA PARCELA, NE I MIRAŠEVA CRKVA: Abazović u borbi da NVO izgradi „hram”

Novosti online 18. 12. 2020. u 16:28

ZAMENIK crnogorskog Premijera i lider URE Dritan Abazović pozvao je danas Podgoricu da nekanonskoj CPC dodeli drugu parcelu na kojoj bi mogli da izgrade ,,hram".

Foto: Printskrin

NVO CPC je podsetimo, registrovana u policijskoj stanici na Cetinju, a na njenom čelu je raspop Miraš Dedeić.

Podsećamo, odbornici Abazovićeve partije u Podgorici su zajedno sa DPS-om glasali da se raspopu Dedeiću pokloni državna imovina.

- Ta parcela. koju je Glavni grad već dodelio, je predmet sudskog spora između Mitropolije i Države odnosno Mitropolije i Glavnog grada. Pozivam Glavni grad ako misli, a da su do sad sve lokalne zajednice izlazile u susret verskim zajednicama, da im ustupi drugu parcelu. Ova sad je po sporom, pa neka im daju neku koja nije pod teretom   i samim tim dođemo u ovu situaciju. Razumem potrebu javnosti da se stavi krivica pogotovo na URA-u, iako ovde pričam sa pozicije potredsednika Vlade, i na moje kolege naročito sa Cetinja, kako mi želimo da uradimo nešto protivno jednoj verskoj zajednici ili protivno jednoj nacionalnoj zajednici, a ja to zaista odbacujem. Trudimo se da vodimo krajnje građansku, sekularnu, evropsku politiku - kazao je Abazović i dodao:

-Još jednom pozivam Glavni grad da CPC  ustupi neku parcelu, a ako treba da im dam neki lični prilog, ja sam spreman i ne želim da više polemišem oko ovoga.

Pogledajte više