MINISTAR BOJANIĆ: Jedna od opcija i gašenje Montenegro erlajnsa

Tanjug

15. 12. 2020. u 07:18

MONTNEGERO erlajns je u problemima, stanje je veoma zapušteno i jedna od opcija je i gašenje kompanije, izjavio je crnogorski ministar Mladen Bojanić.

Novosti

Ministar je, na konferenciji za novinare, saopštio da je Agencija za zaštitu konkurencije donela privemeno rešenje da se pomoć Montenegro erlajnsu (MA) obustavi.

- I našli smo se u pat poziciji. Jedan deo sredstava je iskorišćen, drugi blokiran. Montenegro erlajns ma problema sa likvidnošću - rekao je Bojanić, prenose Vijesti

Istakao je i da će budućnost avio-prevoznika uticati na ukupnu ekonomiju Crne Gore. Na pitanje šta će biti sa pomoći Montenegro erlajnsu, Bojanić je odgovorio da je implementacija zakona zaustavljena 3. septembra i da rešenje moraju da traže u saradnji sa Evropskom unijom.

- Samo u okviru Ministarstva kapitalnih investicija ima oko 20 državnih kompanija. Bilo je ogromnih zapošljavanja unazad nekoliko meseci. U svim tim kompanijama pripremaju se sistematizacije ovih dana da bi se pokrila ta zapošljavanja. Uputio sam dopis u ovih 20 kompanija sa zahtevom da mi do prekosutra dostave broj novozaposlenih od 1. jula sa odlukama o njihovom rasporedu - naveo je Bojanić.

Pogledajte više