LOKALI POD KATANCEM DO PETKA! Nakon četvorosatnih pregovora ugostitelja sa premijerom Markovićem, odlučili da sačekaju sednicu NKT

Z. Z.

12. 11. 2020. u 07:25

NAKON četvorosatnih pregovora sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, ministrima i predstavnicima NKT, ugostitelji su odlučili da im lokali ostanu zaključani do petka.

Sve teže poslovanje za ugostitelje

Tada je sednica Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Crne Gore i prema sadašnjim najavama trebalo bi da ublaži postojeće mere u suzbijanju širenja virusa korona.

I ugostitelji i predstavnici izvršne vlasti usaglasili su se da oni nisu krivi za pogoršanje epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

- Ostali smo pri stavu da ćemo otvoriti objekte, ali sačekaćemo dan više, prolongiraćemo na predlog premijera Markovića i sačekati nove mere, koje bi mogle biti racionalnije i prihvatljivije za nas ugostitelje - rekao je nakon sastanka Nikola Buzdovan iz Udruženja ugostitelja.

Očekuju da se mere primene na sve i poručuju da im je prihvatljivo, kako je rekao Buzdovan, da lokali ostanu zatvoreni, ali da im država pokrije sve troškove dok ta mera bude na snazi.

Pogledajte više