153 OSOBE POZITIVNE NA KORONU: Epidemiološka situacija u Pljevljima

M.D.

30. 10. 2020. u 16:52

U najsevernijem gradu Crne Gore su trenutno 153 osobe pozitivne na koronavirus, dok se 350 nalazi u samoizolaciji, a 18 na bolničkom lečenju.

Foto: S.BABOVIĆ

- Do sada se od ovog virusa oporavilo 572 Pljevljaka, dok je na žalost 21 Pljevljaka preminuo – saopšteno je juče na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojim je predsedavao Igor Golubović, predsednik opštine Pljevlja.

Na sastanku je konstatovano da je došlo do ublažavanja epidemiološke situacije u  gradu na Breznici, zahvaljujući merama koje su bile na snazi u poslednjih 15 dana koje su dale rezultate.

- Iz Doma zdravlja je saopšteno da je od početka pojave pandemije pa do danas ukupno 2,5 procenta  populacije Pljevalja bilo zaraženo korona virusom i da brojke treba da nam budu opomena u poštovanju svih mera i preporuka donešenih sa lokalnog i državnog nivoa. Poslednjih dana u tzv. kovid ambulantama se na dnevnom nivo testira između 40 do 50 građana i kod polovine se radi o ponovljenom testiranju- naglašeno je tokom sastanka Opštinskog tima.

Ono što zabrinjava je činjenica da je, uporedo sa ublažavanjem mera, došlo do primetnog opuštanja građana u poštovanju preporuka i naredbi NKT.

Sa sastanka je upućen snažan apel svima da situaciju shvate ozbiljno i pokažu odgovornost prema sebi i drugima smanjivši prisustvo na svim mestima gđe je prisutan rizik širenja zaraze. Još jednom je apelovano da se činovi sahrana, pomena, proslava krsnih slava, venčanja, obavljaju isključivo u užem krugu porodice, uz pridržavanje svih pravila nadležnih institucija o ponašanju na javnim skupovima.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje još jednom je apelovao na sve Pljevljake da poštuju mere, nose maske, održavaju higijenu ruku i fizičku, a pre svega održavaju tzv. socijalnu distancu.

Pogledajte više