„PLAN JE DA ŽIVA NE DOČEKAM KRAJ SUĐENJA” Milić posle odluke da stupi u štrajk glađu

S.S.R.

06. 10. 2020. u 15:39

LjUDSKI život bez prava na ljudsko dostojanstvo nema nikakvu vrednost, rekla je Branka Milić, koja je danas počela štrajk glađu.

Foto: Printskrin

-Po tom mom ljudskom dostojanstvu koje mi je još jedino preostalo brutalno gaze oni učesnici u ovom postupku kojima ljudski život ne znači ništa. Zbog opstrukcije i zloupotrebe procesnih ovlašćenja povodom suđenja u aferi državni udar, koji je pritvorski predmet i traje cetiri godine bez izgleda kada će se privesti kraju, rešila sam da stupim u štrajk glađu-kaže Milić, koja već dve godine živi u Ambasadi Srbije u Podgorici.

-O mom predlogu za ukidanje rešenja o pritvoru od 01. septembra nije doneta odluka, a od juna meseca se zakazane sednice veća odlažu zbog interesa politike, aktera iste kao prvostepeno presuđenih i odbrane iz Srbije. Nema nikakve sumnje da se datumi zakazanih sednica veća mogu pribaviti i mimo poziva suda, što se već treći put za redom izbegava na koji način me kao taoca do daljeg drže u ekstradicionom pritvoru u ambasadi i to bez odluke nadležnog suda i bez zahteva za ekstradiciju od strane Crne Gore. Očigledno, plan je da živa ne dočekam kraj suđenja kao lice u sedmoj deceniji života koje četiri godine nema pravo i mogućnost da se leči u zdravstvenom sistemu Crne Gore i Srbije-istakla je Milić.

Pogledajte više